Не е преодоляна опасността за живота на детето, което бе блъснато от кола на НСО. Тежка безсънна нощ и още по-тежка сутрин е имало то, съобщава БНТ.

"Детето е с черепно-мозъчна травма и счупена лява ръка. Освен това има вътрешни травми и контузия на бял дроб. Това посочи говорителят на болница "Св. Анна" Антон Луков.

Първи СНИМКИ и лоши новини от катастрофата с автомобил на НСО, прегазил дете

Припомняме, че 14-годишното момче, което беше пометено от автомобил на НСО на столичния бул. "Драган Цанков", е пресичало на червен светофар.

Шофьорът на BMW 3, което се води на президентската администрация, се е движил със скорост около 40 км/ч. Той е бил сам и вече е прибирал колата към гаража. Има много свидетели на инцидента, които са разпитани.

Момчето е ученик от 119 СУ и е било със свой връстник, който се опитал да го издърпа от пътя на колата, но приятелят му е притичал пред гумите. Въпреки ниската скорост, водачът не е успял да предотврати произшествието, защото момчето е изскочило изненадващо.

Както БЛИЦ писа късно снощи от НСО изпратиха официално становище за инцидента. В него се казва, че вече е в ход досъдебно производство и че при установяване на виновно поведение на служителя на НСО ще бъдат предприети всички изискуеми от закона мерки.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!