Разследването около смъртта на Ахмед Емин ще бъде преразгледано от началния си етап, пише в. "Експрес".
Предстои отново да се проведат разпити нас очевидци, процедурата предвижда нови следствени действия. По време на разговорите със свидетелите се оказало, че има разминавания между думите им. Часът на смъртта продължава да е под въпрос.

Отново се проверява времевият отрязък между 12.30 и 15.45 часа, за който се предполага, че е станало самоубийството. Засега единствено твърденията на земеделския министър Валери Цветанов подкрепят версията, че смъртта е настъпила в следобедните часове. В началото той е категоричен, че срещата му с Ахмед Емин е била в три часа. Впоследствие се разколебава и накрая твърди: "Ами вече нещата са ми  объркани в съзнанието, но със сигурност е било някъде три, три и половина. Не съм фиксирал определения час. Казахме си две думи - какво правиш, как си. Казвам: "Дошъл съм тук да говоря с шефа, да обсъждаме някои проблеми". 

Последното, което ми каза: "Гледайте да се справяте. Там не го притеснявайте. Тук има достатъчно работа около него". Казвам: "Аз не мога да чакам повече в цялата тази работа. Ще се върна довечера, когато е по-свободен, ако има шанс да се видя с него." Казахме си довиждане и си тръгнах. Като слязох долу, в министерството ми казаха, че се е самоубил. На разследващите направило впечатление, че Валери Цветанов твърди още, че е разбрал за смъртта на съратника си, след като се е върнал от "Доган сарай" в Министерството на земеделието. Това означава, че новинат за смъртта на Емин се е разнесла доста преди да бъде подадено съобщението за инцидента в полицията.   /БЛИЦ