"Коронавирусът не е смъртоносен", каза преди година д-р Стойчо Кацаров, което може се чуе в негово интервю с д-р Стоян Алексов, председател на Българската асоциация по патология, припомнят от Трибун.

Елисавета Бачочева публикува отново видеото, защото въпросното „доказателство“ непрекъснато се трие, за да се заличи позицията на сегашния служебен министър на здравеопазването срещу действията и мерките на Националния оперативен щаб по ограничаване на разпространението на заразата в страната.

В качеството си на председател на Центъра за защита правата на пациентите в здравеопазването Стойчо Кацаров търси д-р Стоян Алексов след уеббинар на Европейската асоциация по патология.

„Да, не умират от коронавируса“, категоричен е д-р Алексов, като цитира колегите си, че направените аутопсии в ЕС не потвърждавали, че този вирус е смъртоносен.

По-нататък д-р Кацаров успокоява аудиторията си, че разлика между починал от коронавирусна инфекция и от сезонна грипна епидемия – няма.

„Няма никаква разлика при направените аутопсии. При аутопсия в Италия не е открито  монуклонално антитяло, което да докаже коронавирусната инфекция – такова нещо няма“, уточнява д-р Алексов, като се  позовава на факта, че няма нито един починал от коронавирус, защото протоколите при аутопсиите изисквали да се посочи  първично, вторично, третично заболяване, а ковид води до специфична пневмония, която впоследствие води до смърт.

Впоследствие и интервюиращ, и интервюиран обвиняват СЗО в неадекватно поведение, защото е обявила пандемия преди да има данни за такова нещо, което било манипулативно предаване на информацията.