Премиерът Сергей Станишев ще отговоря на въпроси на депутати от 11.00 ч. по време на парламентарния контрол. Освен него на въпроси на народни представители ще отговарят министрите на външните работи Ивайло Калфин, на икономиката Петър Димитров, на транспорта Петър Мутафчиев, на регионалното развитие Асен Гагаузов, на културата Стефан Данаилов.
Министерството на регионалното развитие и благоустройството организира обсъждане на предвидените промени в регламент на Европейския парламент и на Съвета на Европейския съюз за определяне на хармонизирани условия за пускането на строителните продукти на пазара. Дискусията ще се проведе на от 10.00 часа в сградата на министерството.
Министърът на правосъдието Миглена Тачева ще се срещне с българските депутати в Европейския парламент.На срещата ще бъдат обсъдени изпълнението на показателите за напредък, наблюдавани от Европейската комисия в рамките на Механизма за сътрудничество и оценка, както и развитието на случая „Майкъл Шийлдс”. Ще бъде дискутирана и работата по изграждането на Единната информационна система за противодействие на престъпността. Срещата е от 9,30 ч.
Лидерът в дистрибуцията на горива на дребно у нас "Петрол" АД ще представи старта на проект, който ще реализира по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2007 - 2013 г.". Проектът ще бъде реализиран през следващите 13 месеца, като целта е осигуряване на обучение на заетите лица по конкретни специфични знания и умения в съответствие с изискванията на практиката и европейските критерии за качество. Представянето ще бъде от 9,30 ч. в пресклуба на БТА.  /БЛИЦ