Словесните престрелки в Народното събрание (НС) не спират. БЛИЦ припомня, че по-рано днес депутатът от ГЕРБ Любен Дилов нареди кабинета на "Продължаваме промяната" (ПП), изказвайки се за служебния министър на културата Минеков и действията му спряно вестник "Труд".

Интересен дебат възникна и между проф. Костадин Ангелов и председателя на парламента Никола Минчев.

Поводът беше отказът на Минеков да отговори на въпроса на депутат от ГЕРБ: "Кой е наемателят на офиса (бел.ред, в който е "Труд") и какви задължения има?".

Минеков излезе на парламентарната трибуна и каза, че ще отговори, ако въпросът му бъде зададен правилно и се върна на мястото.

Това наложи веднага реплика да поиска проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ. Той се обърна от трибуната към Никола Минчев с думите: "Кой води събранието? Вие ли водите събранието или министър Минеков, който задава въпрос и казва на народен представител да си зададе въпроса отново.

Имате право да поискате от стенограмата, да стане ясно въпросът как беше зададен: Кой е наемателят и какви задължения има наемателят? Никой не говори за вестник "Труд". Ако и Вие бяхте слушали внимателно министър Минеков и народният представител, щяхте да направите веднага забележка на министъра. Кой води събранието? Вие, той или някой друг. Благодаря".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!