Даяна e певица. Живее във Ванкувър. Истинското й име е Диана Димова. Пее, откакто се помни. На 4-5 годинки в България възрастните вече я качвали на сцена по различни събития и тя изпълнявала народни песни, които научила от леля си Цецка и баба си. До 4-ти клас е свирила на акордеон, пише bg-voice.com.

Надарена е с глас сопрано – най-високият при женските гласове и с най-големи възможности. Пее професионално от 2006 г. Мести се в Канада преди две години.

Пее на събития за българската общност на канадска територия, но повече се е отдала на съпруга си и двете си малки дечица.

Професионалната й кариера е свързана с попфолка. Изпълнява и естрада, и народни песни.

И не спира да се усмихва, да е позитивна и да се стреми да радва хората.

„Хората в Канада ще ми липсват, но пък съм страшно развълнувана да посрещна 2021-ва с българите в Чикаго. Имам много познати, които също ще дойдат. Подготвила съм разнообразен репертоар. В дванайстия час ще изпеем заедно химна, традиция, която обичам много“, разказва певицата относно участието си на Нова година.

Даяна е родом от Благоевград. До седми клас учи в музикална паралелка. На тази крехка възраст решава, че музиката ще е попрището, на което ще се посвети, и затова постъпва в училището за фолклорни изкуства в Широка лъка с профил народно пеене.

„Това не е обикновено училище, в което се прибираш всеки ден вкъщи. То е като пансион. Стояхме там по цяла година и се прибирахме само за ваканциите. Това ми даде възможност да се потопя напълно в музикалното изкуство и да науча страшно много неща“, спомня си Даяна.
По-късно завършва и Софийския университет със специалност „Музикална педагогика“. Втората й специалност е пиано.

Първият си албум „Право в целта“ издава през 2006 г. с компания „Съни мюзик“.

Забелязана е и от най-голямата продуцентска компания в попфолка „Пайнер“ и от 2012-а до 2015 г. работи с нея. През 2013 г. печели наградата за най-желан изпълнител.

На въпроса за любимите й песни, Даяна казва, че обожава Лили Иванова.

„Пея нейни песни с голям респект и много трепет в сърцето. „Осъдени души“ ми е едно от любимите нейни парчета. Аз ще го изпълня и в Чикаго. Пожелавам на всички българи, където и да се намират по света, весело посрещане на коледните и новогодишните празници“, добавя тя.