Според нас удължаване на бюджета е неадекватно. По този начин се замразяват доходите на хората, а минималната работна заплата не отговаря на високите цени. Искаме служебният кабинет да внесе нов бюджет. Това коментира Христо Проданов от БСП пред NOVA NEWS.

"В това разпокъсано Народно събрание по различните теми се формират различни коалиции. Какво да кажа за "оръжейната" или "самолетната" коалиция, която тая седмица ще се обедини за изпращане на оръжие за Украйна или за закупуването на нови F-16? При положение, че в България има толкова много кризи и семействата се нуждаят от подкрепа", заяви той. 

По думите му отнемане на правото за гласуване е невъзможността да се гласува и с хартиена бюлетина.

"Ние не отхвърляме машинното гласуване, а даваме възможност на тези, които се притесняват от него, да могат да отидат да гласуват. Хората, които не могат да превъзмогнат страха си от машините, трябва да имат шанс да гласуват", обясни Проданов.

Той допълни, че срещите на БСП с парламентарните групи имат за цел да се постигне компромисно политическо съгласие за най-необходимото за изпълнение на бюджета.