Председателят на Народното събрание Никола Минчев дължи отговори относно своя тест и бързото въвеждане на данните от него в системата his.bg. С действията си той обезглави държавата. Това обяви депутатът от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов относно положителния тест за К-19 на Минчев, след който всички присъствали на КСНС начело с Румен Радев и Кирил Петков се озоваха поставени под карантина.

"Днес сутринта разбрахме, че той е бил посетен от лекар, тестът му е взет от вкъщи. КСНС при президента свърши в 20 без 20 ч. Приемаме, че той се е прибрал към 20. Лекарят е пристигнал в 20:15 ч., 5 минути тест и още 15 минути обратно до лабораторията. Става 20:30 ч. - как в 21:20 вече е положителен? Абсурдно е!", коментира проф. Ангелов. 

По негови думи има апарати, които много бързо обработват резултатите, но те са малко и дори те изискват 2 часа. Освен това, за да се качи резултата му в системата his.bg трябва да има дежурен вирусолог, какъвто вечер няма. Ангелов посочи, че трябва да се установи кой е бил лекарят, качил данните му в системата. 

Относно свикването на КСНС депутатът посочи, че това е бил животоспасяващ ход за премиера Кирил Петков. В противен случай министър-председателят нямало да може да изпълни целта на посещението си в Северна Македония. Президентът издърпа ушите на Кирил Петков, заяви проф. Ангелов. 

Както вече писахме, заради обвиненията, шефът на НС Никола Минчев публикува във "Фейсбук" още една страница от теста си за К-19.