В петъчния ден се появи доста интересно социологическо проучване на „Галъп интернешънъл болкан“. Според данните, ако изборите бяха в средата на февруари, резултатът вероятно щеше да е следният: „Продължаваме промяната“ (ПП) – „Демократична България“ (ДБ) и ГЕРБ-СДС щяха да разчитат на сходна подкрепа, съответно 27,1% и 26,1%

Именно по този повод геополитическият анализатор проф. Боян Чуков направи доста интересен коментар.

„ПП-ДБ поведоха пред ГЕРБ-СДС с 1%. Мисля, че "Галъп" са се объркали. Разликата според мен е минимум 5-7% в полза на ПП-ДБ. Ако не и доста повече“, с ирония започва постът на проф. Чуков в личния му фейсбук профил.

„Божанката от БСП след завръщането му от САЩ и включването му в листите на ПП-ДБ удари един як boost на коалицията, който не е отчетен от "Галъп". Жалко!“, допълни той визирайки новина от последните дни, че отцепилият се от БСП Явор Божанков ще води листите им в Габрово.

Но проф. Чуков зададе доста интересен въпрос, свързан със съпредседателят на ПП Кирил Петков и един феномен около него и партията му.

Никой обаче не иска да обясни как лидерът на ПП Кирил Петков е с ужасяващ отрицателен рейтинг, а неговата партия води в социологията на "Галъп". 

Това си е феномен директно за Гинес. Нали така?“, написа проф. Чуков.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук