Както виждате, разбрах че са излезли кадри, явно някой така разбира политическата борба и агитация преди избори. Няма какво да коментирам.

Това заяви на извънреден брифинг служебният образователен министър проф. Николай Денков, който по-рано днес бе ударен от протестиращ. 

"Не ме интересува тази провокация. Моето възпитание работа е да направя това, което смятам за най-добро за децата в България. Това, че друг има различно мнение, е негова работа. Опитах да чуя всички мнения. Проведох дискусии с експерти. Това, което е най-доброто в момента, ще го направим заедно", каза той.

"Тези хора днес ми пречеха да си свърша работата. Вместо да подготвя писмото за Министерство на здравеопазването (МЗ) трябваше да отговарям на журналисти дали съм жив или не. Не ме интересува кой се е опитал да ме удари. Не помня имал ли е реплика към мен. Има записи, слушайте ги", призова той.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че вече има задържан за нападението над проф. Денков.  

"Имаше няколко важни елемента с които МЗ се съобрази - например да се мери заболеваемостта на общинско ниво. Това ще даде шанс на много деца да бъдат на училище", поясни той по същество. 

Нова COVID заповед: Всички ученици от тези 5 общини минават онлайн! Ето от кога

"Съгласувайки с министър Кацаров, издадохме заповед и за учениците и предучилищната мрежа. Всички общини, които са със заболяемост над 750 болни на 100 000 от утре излизат изцяло на дистанционно обучение", каза той. 

"Следвайки неговата заповед, в зависимост от заболеваемостта имаме и другите варианти - на ротация и т.н. Качено е съобщението на сайта", заяви Денков. 

"Предложихме на МЗ, ако е възможно, в училищната мрежа, децата от първо до четвърти клас да останат до края на седмицата, но не получихме съгласие", добави той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!