В студиото на "Денят започва" министърът на здравеопазването проф. Николай Петров заяви, че е бил изненадан от обвинението срещу шефа на онкологията, който беше обвинен в безстопанственост, ощетила болницата с малко над 1,9 млн. лв.. Той не се ангажира с коментар докато не се запознае с детайлите.
"Изненада ме обвинението срещу д-р Ангелов. Аз имах среща с него преди няколко дни, той също е анестезиолог. Имахме коректен колегиален разговор. Той очакваше такова действие, но аз вътрешно нямах чувството, че ще се стигне дотам", каза здравният министър по повод обвинението срещу шефа на онкологията.
 

Министърът уточни, че е говорил с него преди да му повдигнат обвинение. "Той си подаде оставката, което е достойна постъпка. Ако всичко е така - това е недопустимо", добави той.
 
Заместникът по лечебната част ще поеме поста на шеф на онкологията, докато се проведе конкурс и се назначи титуляр.

Практиката е медикаменти с изтичащ срок на годност да се подаряват или ако се продават, това да става на не повече от 10% от реалната им цена, заяви здравният министър.

Проф. Петров обясни, че в министерството е сформирана работна група за водата с уран в Хасково и други региони на страната. По думите му проблемът с търговията с медицински изделия може да се реши само с повече публичност.

Хората трябва да имат възможност да правят информиран избор, посочи министърът на здравеопазването. Той каза, че не е направено много по въвеждането на електронната здравна карта. Ако се работи стегнато, това може да стане след 2 г. Това е оптимистичната прогноза, каза още проф. Николай Петров.