Прокуратурата поздрави българите за 3 март с песен за родоначалника на рода Гешеви. В Youtube профила на обвинението бе публикувано видео с песента и честитката: "Поздрав за 3-ти март! Честит празник, Българи!".

Самото описани на клипа пък гласи: 

Поздрав за националния празник с изпълненията на група "Годлевски Великден" - "Песен за поп Партений" и "Песен за България".

Записът е направен пред паметната плоча на отец Партений Гешев в с. Годлево, открита през 2017 г. по повод 180-годишнина от рождението му. Паметната плоча е дар за селото от признателните потомци от Гешевия род, пише под видеото, което прокуратурата пусна в ютюб канала си като поздрав. . 

Поп Партений Гешев, Ангел А. Букурещлиев и Андрея Т. Гяуров. Снимката е от Албум Алманах Македония, София, 1931.

Поп Партейний Гешев е родоначалник на рода Гешеви, от който е и главният прокурор Иван Гешев. Неотдавна той спомена, че произхожда от село Годлево.

Името на отец Партений е свързано с активна просветителска работа и с дейност по църковно-националните движения, с участие в подготовката на българите от Пазарджишкия и Разложкия край за Априлското въстание и с революционните борби за Освобождението на България.

При преждевременното му избухване в другите райони на България, заедно с 88 революционера от Разложко, отец Партений е арестуван (3 юни 1876 г.) и отведен в Мехоимия (дн. Разлог), а след това и в затвора в Неврокоп (дн. Гоце Делчев).

След жестоки изтезания в продължение на два месеца затворниците са амнистирани и освободени поради намесата на Великите сили, срещу откуп от 20 турски лири. До края на живота си е свещеник в село Кьосе Муратово (дн Братаница), където умира на 23 март 1904 г.

Поп Партений Гешев е роден на 30 януари 1837 г. в село Годлево. Завършва килийното училище в църквата "Успение Благородично" в родното си село.

Учи в Самоков и класното епархийско училище в Пловдив. Започва просветната си дейност като даскал в килийните училища в село Кьосе Муратово, село Каменица и село Годлево.