Министерство на здравеопазването излезе с официална информация за пострадалите в тежкия инцидент с автобус на магистрала "Тракия".

"На сигнала, получен малко след 20.00 ч., незабавно са се отзовали линейки от филиалите на ЦСМП в Сливен и Стара Загора. На място е извършена оценка на състоянието на пострадалите и лицата, при които е установена необходимост от болнично лечение, веднага са транспортирани за оказване на медицинска помощ в болнични условия. 

Първо ВИДЕО 18+ от тежката катастрофа с автобус с деца на "Тракия", страшно е!

По първоначална информация 8 деца и 4 възрастни се нуждаят от хоспитализация, като едно от децата и един възрастен са в по-тежко състояние.

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев пътува към УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович", Стара Загора."

БЛИЦ припомня, че малко след 20 часа автобус със сръбски граждани, предимно деца, се е обърнал в канавка. Има множество пострадали, но не и жертви. 
На място има много екипи на полиция и „Спешна помощ“. 

Извънредно! Автобус с деца катастрофира на „Тракия”, хвърчат линейки, пожарна и патрулки СНИМКА

По-рано в неделя вечер от университетската болница в Стара Загора казаха, че при тях има настанени 17 дечица - най-малкото на 6 години, най-голямото на 17. Има един по-тежко пострадал мъж. Ще му бъде извършена ампутация на единия от крайниците. Децата повечето са с повърхностни рани и те ще бъдат обработени. 

Първа версия за кървавия ад на "Тракия" с десетки ранени деца

Общо в автобуса е имало 38 деца и 10 възрастни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук