Протест на майки заради неудобен транспорт в Искърското дефиле. Част от децата ползват два автобуса, за да стигнат до детската градина, и докато изчакват, мръзнат.

От селата в района на манастира "Седемте престола" пристига малък автобус с родители и деца. „Идваме тук, качваме децата за училище и чакаме после да качим децата за детската, на трети последен курс са детската градина. Защо не могат всички заедно да пътуват, защото няма място в автобуса“, каза Поля Тодорова, родител.

На спирка без остъкление в съседство със страшен трафик. „С движението, то отзад, като спре автобусът, са на опашка тировете и е страшно“, обясни Миглена Тодорова. „Ако стане трагедия, кой е отговорен“, попита Поля Тодорова.

Притеснени са и шофьорите, защото изпълняват по няколко курса сутрин, за да извозят навреме децата в Искърското дефиле. 
„Возим учениците на училище, детската градина е третият курс. По-голям автобус аз нямам, аз съм шофьор - изпълнител.

От Община Мездра се съгласиха с родителите, че прехвърляне - особено в зимните месеци, не трябва да има. Така още от тази седмица малчуганите ще стигат до найблизката детска градина с един автобус.

“Не трябва да има повече смут в хората, че децата им ще стоят на студено, ще ги взимаме направо от портите, дето има една дума”, каза с Божко Александров, експерт по транспорта в Община Мездра. Даденото обещание влиза в сила веднага, а ние ще проверим.