Протестът вече заприличва на опит за меле. Протестиращи буквално нападат полицаите, като някои директно удрят униформените с пръти и голи ръце, търсейки физическа разправа. В социалните мрежи потребители сигнализират, че полицай дори е наръган с нож.

Друга част от демонстрантите, изправили се срещу органите на реда на жълтите павета при бул. "А. Дондуков", замерят полицаите със сено. 


По информация на Нова телевизия е направен опит сеното да бъде запалено, но на място има пожарна и водоструйка, с която да се предотврати подобна ситуация. 
 Напрежението расте с всяка изминала минута. В мрежата се възмущават, че не е нормално да се провокира чак такъв конфликт и съзират конспирация. Според тях не е нормално така силово да се желае смяна на властта. 

„Боднаха полицай с нож на първа линия! Замислете се защо се имитират размирици и кой иска толкоз бързо властта!" , коментира Александър Бакалов в социалната мрежа. 

Насилие: Репортерка от Нова тв и оператор ослепяха заради протестиращи СНИМКИ

Още от ранните часове на протеста напрежението често ескалира, като демонстранти замеряха полицаи с камъни, ябълки, домати, яйца и пари.

После се нахвърлиха срещу униформените и с лютив спрей. На свой ред от полицията използваха сълзотворен газ. Демонстрантите опитваха да обърнат на няколко пъти коли на полицията и бусове на жандармерията, но без успех.

Бомбички и димки замъглиха въздуха около народното събрание

От МВР огласиха, че има повече от 20 пострадали служители. Към момента от ведомството съобщават за 8 задържани лица, сред които и Големия Дамбовец. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!