Проваленият правосъден министър и лидер на „Да, България“ Христо Иванов, който стриктно следва определени интереси с цел да бутне държавата, се опитва да осребри ПР-акцията и цирка от преди дни край „Росенец“, пише "Монитор".

Още в събота вечерта от партията започнаха да призовават за дарения. За целта във фейсбук страницата на формацията си, те са пуснали ликн към сайта на партията където всеки може да направи дарения. Само преди около седмица от финансовите отчети на партията пред Сметната палата стана ясно, че от партията са събрали почти 1 млн лева през минлата година, които са ошукали почти до стотинка.

Сега бившият правосъден министър, който играе в общ фронт срещу демократично избраното правителство заедно със забегналия във Дубай бизнесамен Васил Божков, се възползва от националния ефир в БНТ, за да пропагандиара отново тезите си.

Обвини премиерът Бойко Борисов, че е изгубил реалността и живее в конспиративен свят. И открито си призна, че акцията на „Росенец“ е тяхна „дългосрочна стратегия“, а не „конютурно решение“.

Очазва се ,че дори и той е загубил връзка с реалността, защото Иванов открито се замечта за място в парламента. Убеден е, че Да.България ще бъде в следващото Народно събрание, заедно с дърги нови играчи – все такива , който облужват Васил Божков и са се облажили от него – като Мая Манолова. На въпроса, че социлогическите данни показват друго, Иванов обвини социлогията , която била „част от пропагандата на правителство“, явно придобил амнения, че на последните избори тяхното обединие „Демократична България“ спечели гласове, колкто статическата грешка.

Не стига това, но дори си позволи да обвини и БНТ, който са го покани, че то също е обхвана от тази пропаганда, та дори се ожали, че не е бил канен в телевизията 3 години.

Отново нападна прокуратурата и запя старата песен за изваждането й от системата на съдебната власт.