Цяла смяна митничари от ГКПП "Калотина" бяха арестувани вчера за корупция. БЛИЦ припомня, че с белезници осъмнаха над 30 служители, които взимали рушвети от шофьорите, за да ги пропускат.

Мизата за леките автомобили била 10-20 евро, а за тирове и камиони тръгвала от 50 евро и стигала до 1000 евро в зависимост от товара. Това разкриха от МВР и прокуратурата пред в. "Телеграф".

Гешев с първи разкрития за спецакцията на "Калотина" СНИМКИ

Задържан е и шефът на митницата на "Калотина" Райчо Соколов, стана ясно от думите на главния прокурор Иван Гешев. Той и главсекът на МВР Ивайло Иванов бяха на място, за да проследят как протича спецакцията.


Райчо Соколов

Бандата на митничарите била много добре структурирана, разкриха разследващи пред "Телеграф". Те прибирали рушвети абсолютно всеки ден, като имали свои хора в различните схеми. 

Първа версия: Това ли е причината за поголовните арести на Калотина

Определена част от сумите отивали при шефа на митница "Калотина", но части оставали за всеки от групата, станало ясно в хода на разследването. 

Самият Райчо Соколов работи в митниците и е спец по линия на контрабандата и наркотрафика. Трудовият му стаж е близо 30 години. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!