Първите кадри на Адриан, след като беше освободен от похитителите си. Той се прибра у дома с баща си Тони Златков и семейството си, като изглеждаше видимо добре. Същото каза по-рано баща му днес. Кадрите са на БНТ.

 

Адриан Златков е изоставен от похитителите на 20 км. от Панчарево. Случайни минувачи го забелязват край пътя и го качват в превозното средство, с което се придвижват. Така 25-годишният мъж, отвлечен в края на август, е докаран до бензиностанцията, в близост до кръстовище край кв. Горубляне. След като се обажда на родителите си да го приберат е предаден на полицейския патрул в района. На мястото пристига и главният секретар на МВР Младен Маринов, а около 22 ч. Адриан вече е със своите близки.

Час след като беше предаден на своите родители пред дома на похитения Адриан Златков открихме засилено полицейско присъствие, а достъпът към къщата беше блокиран.

Баща му Тони Златков потвърди първоначалната информация за доброто здравословно състояние на отвлечения. "Добре се чувства, във форма е. Не е тероризиран", каза Тони Златков. На въпроса какво е разказал Адриан, баща му отговори: "Нищо засега. Все пак полицията имаше работа с него".

През това време се появи информация, че за освобождаването на Адриан е платен откуп. Според източници сумата е над 1 милион лева, като похитителите са успели да се свържат с бащата на жертвата. Тони Златков признава: "Ами да, имаше комуникация".

Веднага след новината за връщането на Адриан силите на реда започнаха масови проверки на всички автомобили по ключови отсечки в София, за да могат да открият колата, която го е изоставила. Полицейски екипи имаше и в Панчарево заради предстоящия оглед на мястото, където се е случило това. Хората, които го намериха, също бяха разпитани.