Получихме информация и по нея работим. Това заяви комисар Петър Петров – началник отдел Криминална полиция към СДВР на извънреден брифинг по повод престъпната група, ударила хипермаркет и банкомат в София.

Както БЛИЦ писа маскирани избягаха, след като опитаха да разбият АТМ и да ограбят столичен хипермаркет. Това се е случило около 03:25 тази нощ, съобщава Нова телевизия.

"След проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор „Кражби” СДВР, сектор „Кобра” СДВР и сектор „Кражби” ГДНП единият от извършителите е задържан. Имахме информация, че лицата извършват престъпления на територията на София. Двама не са изпълнили полицейските разпореждания. Докато дойдат колегите, те са успели да избягат, един е задържан", уточниха от полицията.

"Оттук са се оттеглили пеша, нямаме данни за автомобил или друго превозно средство, с което да са избягали. Този автомобил, да го наречем тяхната работна кола, той е противозаконно отнет от района на 7 РПУ през септември", казаха още от комисар Петров.

По думите му лицата са направили опит да разбият АТМ устройство. Придвижвали са се с откраднат автомобил през септември от района на 7 РУ. „Проверяваме ги, по начина на извършване на престъпленията, те приличат на една друга престъпна група, но ще проверим и ще оповестим, когато имаме конкретни данни“, добави той.

Банкомата не са успели да го взривят, има щети по механизма му, но не е разбит.

Крадците са взели няколко лаптопа.