Маскирани избягаха, след като опитаха да разбият АТМ и да ограбят столичен хипермаркет. Това се е случило около 03:25 тази нощ, съобщава Нова телевизия.

След проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор „Кражби” СДВР, сектор „Кобра” СДВР и сектор „Кражби” ГДНП единият от извършителите е задържан.
 

Другите двама са оказали съпротива, не са изпълнили полицейските разпореждания и са успели да избягат в посока Цариградско шосе. От магазина е отнета дребна техника, таблети и телефони.
 

По неофициална информация тримата са чужди граждани - молдовци и стоят зад други случаи с разбити банкомати в София.

На мястото няма следи от взрив, а само такива от силно влизане с взлом през вратата. Към момента няма информация от банкомата да са взети пари.

От полицията по-късно уточниха, че ще дадат повече информация пред „Техномаркет“ на бул. „Цариградско шосе“ № 92 (зад магазин Метро), относно предотвратено криминално престъпление.

Припомняме, че преди дни също имаше специализирана акция в София, при която бяха задържани банда, която е извършвала грабежи на територията на столицата.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!