Специализирана полицейска операция, разпоредена от главния секретар на МВР, се проведе в петък под ръководството на ГД „Национална полиция“ с участието на служители на областните дирекции на МВР в Плевен, Русе и Шумен.

Задържаните при спецоперацията са Емил Асенов - Козата (57 години), Момчил Людмилов - Маско (26 години), Нако, Малкото бебе - всички лица са от плевенското село Бохот и са от един род, така наречените "Даалари" - гръцки роми, съобщава Glasnews.bg.

Задържаните са криминално проявени и се занимават с кражби, грабежи, както и с трафик на хора. Бащата на Момчил - Маско, в момента е задържан в плевенския арест за трафик на хора. Той е склонявал насилствено жени към проституция. Насилниците са карали потърпевшите да сключват бракове, като това се е случвало основно с афганистанци. 

На снимката: Момчил.

Лицата са задържани в нива край Шумен. Те са оказали съпротива и неподчинение. Пътували са с лек автомобил с поставени неистински регистрационни табели.

Според първоначалната информация от разследването преди ареста на територията на Шуменска област мъжете са проникнали в зърнобаза във варненското село Крумово.

Работата по образуваните досъдебни производства продължава. В хода им ще се изяснява съпричастността на задържаните и към други престъпления, извършени на територията на областите Плевен, Габрово и Стара Загора. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!