Арестуваният заедно с Митьо Очите, мултимилионер Бенчо Бенчев е обект на разследване от Районната прокуратура в Бургас. Това става ясно от съобщение на държавното обвинение до медиите.
Магистратите ще изясняват дали Бенчев не е помогнал на Митьо Очите да се укрие.

"Под надзора на Районна прокуратура Бургас се провежда разследване по досъдебно производство за това, че в периода от 02.08.2018г. до 05.08.2018г. в гр.Истанбул, Турция е спомогнато на лице, извършило престъпление да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, без да е имало споразумение с това лице, преди да е извършило самото престъпление – престъпление по чл.294 ал.І от НК", посочват от прокуратурата. И уточняват, че ако вината на Бенчо Бенчев бъде доказана в съда, то той може да бъде вкаран за 5 години в затвора.

"По случая се провеждат разпити на множество свидетели, включително и такива пред съдия, изготвени са международни следствени поръчки, с които са изискани официални документи от Турция и Гърция, изискани са справки от ГКПП, предприети са и други, относими към предмета на разследване, процесуални действия", категорични са прокурорите от морския град.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!