Лют скандал избухна в ефира на bTV, където Даниел Панов от ГЕРБ и Хасан Азис от ДПС коментираха анализа на Кирил Добрев от БСП за постановление на Министерски съвет за разпределение на 111 милиона лева, както и случващото се около групата на Митьо Очите, която бе заловена преди дни.

Бургаските митници са сключили договор с "Аркус сигурност Бургас", където Бенчо Бенчев е съдружник, а Митьо Очите - консултант. Фирмата спечелила с най-ниска оферта - стана ясно в ефир.

„Държавните органи ще решат дали има нещо нередно“, каза Данаил Панов от ГЕРБ. 


                                           Данаил Панов

„Няма критерий за морал на политиците, всяка организация сама решава как това й пречи на визията“, каза Хасан Азис от ДПС. 


                                          Хасан Азис

„ДПС не се чувства отговорна за Несрин Узун и Митьо Очите, Узун го каза, че от 10 г. не е в партията“, допълни той.

„Покойният Петър Христов не е редил листите на ГЕРБ във Велико Търново, той не е бил като Бенчев в Бургас“, отговори Панов на въпрос на водещата и допълни: „Местният бизнес създава работни места, не бива да се измества центърът на проблема“. 

По повод твърденията на БСП, че основните пари се дават на общините на ГЕРБ, Панов, който е кмет на Търново и председател на сдружението на общините, каза, че това е популизъм.

„Това е въпрос на активността на кметовете. Кметът на Кърджали Хасан Азис каза, че въпросът е как местната власт се справя с финансирането на проектите. Сигурен съм, че има и кметове на ГЕРБ, които не са доволни от това разпределение. Аз лично очаквах повече публични средства за осъществяване на проекти на местната власт“, допълни той.

„От тези пари 40 общини на ГЕРБ получиха близо 73 млн. лева, 34 общини на ДПС  – 28 млн.лева, а 5 общини на БСП - 2,2 млн.лева. Значи излиза, че гущерът на ГЕРБ е варан”, заяви Добрев.

„Това са манипулации и популизъм от страна на БСП. Помните ли при Орешарски как 280 млн.лева бяха разпределени за 7 дни, а 18 проекти са разгледаха за един час. Защо БСП не вкара методика за постановление на МС как да бъдат разпределяни парите. Точно тези 73 милиона на ГЕРБ не са толкова. 15 милиона са на столична община за метрото, а 9 милиона за Европейската столица на културата Пловдив. Тези 24 милиона са включени в държавния бюджет, остават 49 милиона. Половината общини на най-големите градове са на ГЕРБ, 130 кмета са наши, какво да направим”, изригна Даниел Панов.

Последва въпрос на водещата Мария Цънцарова: „Защо тези пари не се разпределени пропорционално на втората сила БСП?”.

Сеир в ефира на bTV! След мегаскандала със Зафиров днес водещата Цънцарова си намери майстора (СНИМКИ) 

„В изборите за местна власт БСП е четвърта сила, втората са независимите кандидати, които са 44, а третата сила е ДПС. Разпределението не е правено на принцип, а на належащите проблеми в българските общини”, отговори Панов.

„Всеки опит ДПС да бъде вкарано в скандал в присъствието на други политически парти, звучи абсурдно, което граничи със смешното. По отношение разпределението на парите, то е как и по какъв начин дадена партия успява да реализира местната политика”, допълни пък кметът на Кърджали Хасан Азис.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!