Телевизионните гастрольори Ивайла Бакалова и Веселин Денков ще бъдат привикани за изслушване в Комисията за установяване на дейността на разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса, научи БЛИЦ.

Семейната двойка е призована в Народното събрание на утрешното й заседание от председателя на ресорната комисия Никола Минчев.

До този момент, обаче Никола Минчев все още не е изпратил покана за изслушване до бившия председател на ВКС Лозан Панов, независимо че приживе Нотариуса обяви, че има приятелска връзка с него.

Минчев обеща още преди седмица, че ще бъдат изслушани всички лица, които имат отношение по изясняване на казуса с Нотариуса, но явно е решил да действа избирателно.

В няколко свои публикации, БЛИЦ разкри, че има достатъчно обосновани обстоятелства, че Панов е имал близки отношения с разстреляния Божанов.

На няколко пъти медията ни търси за коментар Минчев, но той отказва коментар. Не отговаря и на изпратените му до официалната му поща имейли.

Г-н Минчев, надяваме се, че няма да превърнете ръководената от Вас комисия в светска говорилня, а ще направите всичко възможно, за да разкриете цялата истина по нашумелия случай.

Българското общество трябва да е наясно дали Лозан Панов е управлявал цели 7 години ВКС безпристрастно или го е дал на концесия на лица като Нотариуса и политици от един задкулисен кръг!

Ще продължава ли, Лозан Панов да е удобно настанен като съдия в Административния съд или ще започне да дава обяснения публично за действията си на предишния пост? 

БЛИЦ няма да се откаже да търси отговора на този въпрос!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук