Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри. По високите и усойни места има заледени и заснежени участъци, които пътните служби опесъчават.Сняг вали на прохода „Шипка“, АМ „Хемус“ в района на Витиня и област Смолян, съобщават от националната агенция "Пътна инфраструктура".
Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Поради мъгла е намалена видимостта: - до 50 м в района АМ“Тракия“ при Карнобат, Оряхово и общ.Велинград - от 50м до 100м на прохода „Петрохан“, с.Старо Оряхово, с. Кичево, гр.Бяла, гр.Тервел, Генерал Тошево и Лом -от 100 до 150 м в района на Русе, Шумен и Разград. 
Затворени са проходите Етрополе – Златица, Твърдица – Елена, Троян – Кърнаре, и Върбишки. Временно са въведени следните ограничения за моторни превозни средства – товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Шипка и Петрохан.

Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненско дефиле и пътищата София – Самоков, Мездра – Ботевград, Асеновград – Смолян, Югово – Лъки, Кричим – Девин и в района на Козница. Всички участъци са сигнализирани с пътни знаци. /БЛИЦ