Представителите на синидикатите Васил Яначков от КНСБ и Людмил Павлов от "Подкрепа" връчиха протестно писмо на началника на кабинета на Сергей Станишев, в което настояват държавата да изпълни поетите ангажименти към работниците от "Кремиковци", предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
Синдикатите бяха категорични, че няма да спрат организираните си прояви, докато нямат яснота за съдбата на комбината и не бъдат изплатени всички заплати. Васил Яначков от КНСБ и Людмил Павлов от "Подкрепа" след срещата с началника на кабинета на премиера увери протестиращите пред сградата на МС, че са получили разбиране и уверения, че проблемът с "Кремиковци" отново ще бъде поставен пред Сергей Станишев и отговорните институции. Синдикатите настояват държавата да поеме твърди ангажименти, че металургичният комбинат ще продължи да работи. Същото ще поискат и от кандидат инвеститорите.
Синдикатите настояват също държавата да купи на един път или най-много на два пъти продукцията от "Кремиковци" до края на седмицата, за да могат да бъдат изплатени заплатите, за което е поела ангажимент.
Утре сутринта в 8 часа протестиращите ще тръгнат на автопоход от "Кремиковци" и в 10 часа отново ще протестират пред сградата на МС.  Негодуващите над 2000 работници не бяха особено оптимистично настроени, като заявяваха, че един от изходите за комбината е държавата да го купи. Те се жалеха, че почти всеки втори е взел кредит и сега се чцуди как да го изплаща.
Камелия Цветанова, БЛИЦ