31-годишният Биляй М. отива на съд заради заради извършено убийство с особена жестокост и по особено мъчителен начин за жертвата.

Това съобщиха от Окръжна прокуратура гр. Добрич. Според обвинителния акт, престъплението е извършено на 03.11.2012 г. в село Божурово.

В нощта на 2 срещу 3 ноември 2012 г. след полунощ, при случайна среща в центъра на с. Божурово пострадалият Е.Б. поканил Биляй М. в дома си за почерпка с ракия, която последният приел. Двамата отишли в дома на пострадалия и се почерпили с ракия. След употребата на алкохол възникнал конфликт между двамата.

Гостът напуснал за кратко дома на пострадалия и не след дълго се върнал с дървена бухалка в ръце и нанесъл множество удари със значителна сила в областта на главата и горните крайници на Е.Б. Нанасянето на ударите продължило, докато пострадалият не изгубил способност да извършва активни движения.

Вследствие на нанесените удари, пострадалият е получил контузия на главния мозък, която е довела до остра сърдечна и дихателна недостатъчност, в резултат на което настъпила смъртта му. След нанасянето на ударите Биляй М. незабавно напуснал дома на пострадалия и се укрил.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!