Само за няколко часа полицията успя да разкрие тежкото криминално престъпление във врачанското село Галиче, пише BulNews.

Тази нощ пълни самопризнания е направил убиецът на 18-годишната Андрея Асанова, която беше заклана събота нощта в къщата си. Още вчера криминалистите започнаха да работят с двамата братовчеди А.О. и Д.О., и докато ги разпитвали подозренията се засилили към първия, а вторият бил освободен.

Така след дълги часове разпити 18-годишният Ангел О. не издържал и направил пълни самопризнания в полицията в Бяла Слатина. През цялото време обаче се държал „железно“ и правел всичко възможно да заблуди разследващите.

Веднага след като се сринал той завел ченгетата и им показал къде е скрил ножа, с който е извършено престъплението. На място разказал с подробности и как е заклал красивата Андрея.

Убиецът е съсед на своята жертва и се ползва с лошо име в селото. Младежът е склонен към безпричинно насилие, като преди време е нанесъл побой на възрастен мъж.

Разкриването на убийството е в резултат на непрекъсната работа на полицията в Бяла Слатина и колегите им от Враца и София. Цял ден вчера хората наблюдавали процесуално-следствените действия на органите на реда, като през повечето време заподозреният Ангел бил с тях.

Още преди обед на местопрестъплението пристигнали директорът на полицията във Враца Янко Янколов и шефът на районното управление в Бяла Слатина Красимир Йончев, които пряко ръководили издирването на извършителя. Цяла нощ техните подчинени, подпомагани от колеги от столицата, са правили огледи вътре в къщата и около нея.

Извършителят на кървавото престъпление Ангел О. е задържан за 24 часа в районното управление в Бяла Слатина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!