Днес Софийският военен съд разпита трима свидетели по делото срещу Любомир Иванов, бивш началник към криминална полиция във Второ РПУ. След това процесът беше отложен за 15 януари догодина, поради факта, че справки, искани от Пловдивски военен съд, не са изпратени по делото. Поради наличие на специални разузнавателни средства съдебното заседание премина при закрити врата.
Веднага след приключване на заседанието, съдии, прокурори и обвиняем се изнесоха с бърза крачка, без да говорят каквото и да е за засекретеното дело. След като на следващото заседание, което ще бъде на 15 януари 2009 година ще бъдат представени исканите секретни справки, които съдът не успя да види днес, вероятно процесът отива към определяне на съдебно решение за това дали подсъдимият е виновен или няма вина по повдигнатото му обвинение. 
Агенция БЛИЦ припомня, че според обвинителния акт Любомир Иванов е извършил и злоупотреба със служебно положение с цел лична имотна облага. Смята се, че от него е изтекла информация към престъпни групи, като тази информация се смята за държавна тайна. Другото обвинение срещу Любомир Иванов е за злоупотреби със служебно положение, касаещи облагодетелстване с имот. Името на подсъдимия нашумя покрай ареста на бившия заместник-директор на ГДБОП Иван Иванов, който беше осъден на година и половина лишаване от свобода условно.
Георги Радков и Любомир Иванов бяха арестувани заедно с Иван Иванов. Техните телефонни номера фигурирали в справката, която депутатът от ДСБ Атанас Атанасов даде на обвинител номер 1 Борис Велчев. Все пак прокурорите прецениха, че не са събрани достатъчно доказателства, за да поиска Георги Радков и Любомир Иванов да останат за по-дълго в ареста и ги е освободи срещу парична гаранция от по 2000 лева.
Милан Николов, БЛИЦ