Благотворителен концерт „Светлина за Силвия” ще набира средства за лечението на 23-годишната Силвия Колева от Бургас. Организатор на събитието в началото на месец април в Бургас е приятелката й Петя Каракашева, която призова за съпричастност. Силвия страда от прогресиращо заболяване, водещо до слепота. Младата жена е обречена на вечна тъмнина, ако в този критичен момент не получи финансова подкрепа.
„Организирам благотворителен концерт за едно младо момиче. Тя се казва Силвия Колева. Страда от  заболяване, което води до слепота. Вече има 100% загуба на зрението на едното си око и 60% на другото. Силвия има спешна нужда от трансплантация на роговица. Операцията ще бъде извършена в Германия”, пише до Флагман.бг организаторът.


Както Флагман.бг вече писа на Силвия са направени две операции в България, но без резултат. Необходими са и средства, за да се лекува в чужда клиника. Стойността на лечението е 13 208 EUR, като сумата не включва средства за следоперативно лечение и болничния престой.

Благородната кауза се подкрепя от Община Бургас, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров” и Професионална търговска гимназия- Бургас.
Концертът ще се състои на 4 април в Дома на НХК от 19.00 часа. Цената на билета е 3 лв. Нека отворим сърцата си за още една благородна кауза, апелират отганизаторите!

Можете да дарите средства за Силвия Колева и по нейната сметка:
Райфайзен банк: BG69RZBB9155101003005