„Снощи мой адвокат разпечата всички публикации, които през последните няколко дни свързват името ми с кукловодство, режисиране и ръководене на хора от протестите в Бургас. Толкова много съм разстроен от помията, която без причина се излива върху мен, че нищо няма да ме спре да се защитя като човек”. Това обяви бизнесменът Бенчо Бенчев, който допреди 2 месеца бе зам.-председател на ОбС Бургас от квотата на БСП, но партията се дистанцира от него заради образуваното дело за укривателство на Димитър Желязков-Очите, издирван от Интерпол, пише Флагман.бг.

„Свързах се с Мартин Пенчев, когото познавам, но никога с него не съм правил бизнес, нито имам други допирни точки. Това стана късно снощи. Помолих го, съвсем човешки, да се оттегли от организирането на поредния протест, който виждам, че ще бъде в неделя от 12 часа. Аз сега научих, че се готви такъв протест. Нямам пръст и в това, което Пенчев е оглавявал преди няколко седмици - автошествието от паркинга на Метро. Не зная доколко съм му повлиял върху решението, не съм в състояние да го заплашвам - той на мен никакъв не мие. Но както виждате, в публичното пространство, всичко рефлектира върху мен без да имам вина. Намирам се в София, здравето ми отново се влоши рязко”, каза Бенчев, който напоследък се бе оттеглил от всякакви публични изяви и дойде на редовна сесия за първи път едва преди две седмици.

За своя племенник от Карнобат Бенчев Господин Велев той посочи, че фирма, в която името му е стояло редом до това на Антигона Янулис – жената на Димитър Желязков - Митьо Очите, е била регистрирана, но никога не е работила. Когато Господин Велев узнал името, до което неговото щяло да се появи в регистъра, казал че няма да поеме подобна отговорност.

„Не мога да отговарям за делата на всички хора, развиващи свой бизнес. Гарантирам за своя племенник Господин, че е почтен човек. Самият той е много притеснен от замесването на името му в негативен план”, заключи Бенчев.

В стъклената сграда срещу хотел „България”, където се намира централата на „Бенмар” – основната фирма на Бенчо Бенчев, действително са регистрирани десетки компании.

Бизнесменът обаче е категоричен, че не може да носи отговорност за всички хора, стоящи зад фирмите с адресни регистрации и адреси за кореспонденция в неговата сграда.

Самият той щял да предостави на съда документи затова, че е инвалид над 90 % и с напреднало заболяване от паркинсон, от вчера насам рязко е влошило състоянието му. Бенчев говореше по телефона трудно и с помощта на адвокат, уточнява Флагман.бг.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!