Ромска сватба вдигна накрак бургаския ж.к. „Меден рудник”. Сватбарите са започнали в 18 часа и с всеки изминал час музиката става все по-силна, ожали се бургазлията Панайот Петров, цитиран от Петел.
Ето какво напише мъжът:

„Здравейте, в зона „А” на ж.к. „Меден Рудник”, в заведение Виктория, има циганска сватба и музиката е изключително силна. На метри от заведението са жилищните блокове. Сватбата започна в 18 часа и музиката е толкова силна, че не е възможно двама човека да разговарят без да крещят. Знам, че след 22 часа не трябва да се вдига шум, но може ли да се направи нещо в случая? Положението е нетърпимо. Какво да правим ние (стотици човека) като има малки деца, аз лично имам болен човек на легло...да стоим, да търпим, и да се наслаждаваме на отвратителната циганска музика?! Редно ли е в заведение заобиколено от блокове в делничен ден да има такова нещо?! Ще съм много благодарен а и не само аз, ако можете да направите нещо. Нямам нито време, нито знам къде трябва да подам жалба или сигнал...заведението се намира и на метри от 4-то РПУ...сигурно нищо не могат да направят, или не искат...не знам. Моля за вашето съдействие! 

Припомняме, че в Бургас има приета общинска наредба, която забранява сватбите на открито, но забраните очевидно са съвсем пожелателни и не се спазват”.