„Наддаването” за главни готвачи в Пампорово започна. Офертите за майстори в кухнята, които да очароват клиентите на хотелите през зимния сезон, достигат до 3 000 лв., пише 24rodopi.com.
 
Кулинарите и дори помощниците в кухнята са едни от най-търсените кадри, като заплатите започват от 1 200 лв. Персонал за пицариите също са „кът”, като при тях предлаганото възнаграждение варира от 1 100 до 1 500 лв. Сериозно търсене има на камериерки и хигиенистки, като офертите за заплати са от 600 до 750 лв.
 
Барманите започват на заплати от около 900 лв., каквито се предлагат и за сервитьори, а аниматорите се привличат с възнаграждения от порядъка на 850 лв., като на места се дават и до 1 800 лв.
 
Търсенето на персонал за хотелите и заведенията в зимния курорт вече стартира, като набирането на служители става доста преди откриването на сезона, като причината, според бранша, е липсата на работна ръка. Най-вероятно отново ще се разчита на внос на работници, като от няколко сезона в Пампорово вече работят десетки украинци.