На необичайна гледка за Пловдив се натъкнаха живеещите в Кършияка. Докато пиели кафе на терасата си, млада двойка забелязала бягащо животно, гонено от котка. В първия те не успели да идентифицират "жертвата", но след като слезли пред блока, разбрали, че плячката на котака било... зайче. Декоративната животинка явно е била пусната на свобода от стопаните си или е избягала, пише trafficnews.bg.

Пловдивчаните веднага организирали с помощта на съседи операция по залавяне на скачащия бозайник. След успешния улов го поставили в клетка, нахранили го и му дали вода. Всички от квартала започнали да издирват на кого е зайчето. Слухът бързо се разнесъл по улиците, но стопанин така и не се появил.


За съжаление момичето не може да задъжи зайчето в дома си и му търси нов дом!

„За първи път се натъкваме на избягало зайче. Това е необичайна гледка за големия град. Виждали сме тези животни само в чужбина, където обаче никой не ги закача”, коментираха читателите ни, хванали животното.

Благодарим на дамата, която ни сигнализира за избягалото животно! Ако искате да осигурите нов дом на Пухчо, може да се се свържете с нея: 089 6653829