Близо 1,5 млн. лв. кръвнина за жертвите и пострадалите в касапницата в Хитрино. На толкова възлизат исковете на близките на жертвите и пострадалите при адския взрив на 10 декември, при който загинаха седем души, а 29 пострадаха. Това обясниха запознати с делото, което подготвят опечалените, пише столичен ежедневник.
Ранените и близките на починалите съгласуват исковете си с опитни софийски адвокати. Точните суми на желаната кръвнина все още не са финализирани окончателно, като те ще варират индивидуално според това кой колко е пострадал и дали е останал жив.

Общата сума може да надмине 1,5 млн. лв., категорични са местни хора и експерти. Те са убедени, че в момента кипи усилено търсене на поделена отговорност между Национална компания "Железопътна инфраструктура" и дружеството "Булмаркет", собственик на фаталната влакова композиция.

Иск за обезщетение подготвя и Шенай Хюсеин, която загуби при жестоката трагедия 42-годишния си съпруг Танер и големия си син Дениз, който тази година трябваше да бъде абитуриент.

"Още не сме уточнили размера на кръвнината, но няма да е малък. Колкото и пари да се вземат, те никога няма да ми върнат семейството. Раната ще кърви вечно и никога няма да заздравее", сподели тежко ранената при взрива, но оживяла вдовица.
 

И докато ранени и близки на жертвите обмислят сумата на исковете, БАН ще проверява релсата, пробила една от цистерните на дерайлиралия в Хитрино влак.

В столицата също за допълнителни експертизи беше транспортиран и локомотивът на композицията, която излезе от релсите и изпусна запалим газ в селото.