И тази година не се размина без закъсали автомобили по пътя Шипка - Бузлуджа. За пореден път затвореният и заснежен през зимата път се оказа капан за три автомобила, където са пътували 11 души, от които 5 деца, предава Казанлък ком.

Те прекараха около 3-4 часа на пътя. За щастие пострадали няма и бедстващите вече са свалени в Казанлък, благодарение на бързата реакция на РСПБЗН Казанлък и екипи на Полицията. 

Жените и децата, които са 7 на брой, в момента са настанени в Районната служба по пожарна безопасност гр Казанлък, докато изчакват, останалите 3-ма мъже, с помощта на автомобили с висока проходимост да изкарат колите си от заледения и заснежен път.

Причината да изпаднат в тази ситуация е, че туристите, които са от Добрич, са отседнали в къща за гости в гр Шипка, и са решили да отидат на Бузлуджа да се пързалят. Но времето е неблагоприятно, със силен снеговалеж и вятър.

Те решават да се прибират в Шипка, но избират да не се спускат от Бузлуджа на долу, а искат да минат от вр. Бузлуджа към вр. Шипка и от там да слязат на долу, но въпросният път е затворен за всякакви моторни превозни средства за периода от октомври до март всяка година.

Не спазват пътните маркировки, за което ще им бъдат съставени актове за нарушение на закона за движение по пътищата

След като закъсват и не могат да излязат се обаждат на 112 за помощ.

Пострадали няма. В автомобилите им е имало гориво, и тези 3-4 часа са ги прекарали в работещите коли на топло, съобщи инспектор Станимир Дончев от РСПБЗН Казанлък.