Деветият пациент, установен с коронавирус вчера в Сливен, е от квартал „Клуцохор“. Това съобщи кметът на града Стефан Радев, информира slivenpress.bg.

Той е в добро състояние, но е приет в болница. Не е установена негова връзка с нито един от досега доказаните случаи на COVID-19 в града. Предположенията са, че е контактувал със завърнал се от чужбина заразен.

Както БЛИЦ съобщи, вчера в Сливен бяха регистрирани рекордните 9 случая на коронавирус. 8 от тях са медицински персонал, като 7 са от едно и също отделение.

От думите на кмета стана ясно още, че все още се чакат резултатите на половината от персонала на пламналото отделение по гастроентерология в МБАЛ „Хаджи Димитър“ – Сливен.

„Излезли са пробите на половината от отделението. Тествани са първо хората, които са имали някакви симптоми, колкото и да са незначителни. Днес очакваме резултатите на останалите. Започват тестове и на персонала от другите отделения на болницата“,  коментира  Радев.

Доказаните случаи на коронавирус в Сливен стават общо 103. 24 от тях в момента се лекуват. 69 вече са излекувани, а 10 са починалите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ