Появиха се горещи подробности за мощния взрив, разбудил монтанчани тази нощ. Взривена е била колата на местен бизнесмен, познат с прякора Фанто.

Тътенът се чул около 2 часа в района на парк Монтанезиум. Хората наизлезли и забелязали, че гори лек автомобил „Мерцедес S63 AMG“, производство 2013 година. Под него е било заложено взривно устройство. Лъскавото возило било паркирано пред гаражна клетка на улица „Иван Аврамов“. Служител на полицията е подал веднага сигнал на колегите си в МВР и на мястото е изпратен екип на местната пожарна, който потушил огъня.

Колата е собственост на 53-годишния Ангел Г., по-известен като Фанто. Той държи две от най-посещаваните заведения в Монтана – дискотека „Клеопатра“ и бар „Централ“. Бизнесменът няма регистрирани криминални прояви, казаха от пресцентъра на МВР. Миналата година беше запален джипът му „BMW Х5“, а около Коледа 2 дни подред дискотека „Клеопатра“ е била евакуирана по сигнал за заложена бомба.

Районът, в който е била паркирана колата, в момента е отцепен. На мястото има полиция и служители на криминалистична лаборатория. Очаква се да пристигне и Специализиран отряд за борба с тероризма, за да установи типа използван експлозив и дали има поставено второ взривно устройство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник и снимки: BulNews.bg