23 души са карантинирани в Община Русе след контакти с кмета Пенчо Милков. Вчера той бе приет в Белодробна болница с коронавирус. Симптомите му са още от 2 юли, съобщи д-р Маргарита Николова, началник на РЗИ в Русе.

Оплакванията са били повишена температура, болки в гърдите, суха кашлица, отмаляване. Направена е рентгенография и е приет в Белодробна болница.

С областния управител Галин Григоров контактувалите лица са шестима, допълни Николова. Днес той също си е направил тест за коронавирус, пише arenamedia.net.

Според д-р Светослав Дачев,  управител на Белодробна болница Милков е постъпил вчера в умерено тежко състояние – кашлица, с клинична картина „на една истинска пневмония“, която е усложнена от наличието на коронавируса. Лечението е по стандарт, допълни Дачев.

Общо в болницата се лекуват 7 души, от които 4 са по-зле. Той очаква две жени да бъдат изписани този следобед. На границата на капацитета сме, каза д-р Дачев, тъй като в момента имаме 46 други болни.

Всички карантинирани трябва да се свържат с личните си лекари за да са под наблюдение. Сградата на Общинска и Областна администрации остава затворена за днешния 7 юли.

Фирми за дезинфекция ще обработят всички помещения, а утре с нова заповед на РЗИ сградата ще бъде отворена. При спешна необходимост от входиране на документи, това може да се осъществи в сградата на Дирекция „Местни данъци и такси“ на ул.“Котовск“.