880 са нарушенията на скоростта, които са констатирани служителите на КАТ-Бургас по време на акция "Зима" само в първата седмица на месеца.


Данните показват, че водачите в морския град шофират изключително бясно и с доста висока скорост.

Петима от "късметлиите" са се движили с над 50 км/ч. от разрешената максимална скорост.  

Те ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Бургас. 

От началото на месеца служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Бургас провеждат специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления:

спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани 20 велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях:

управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/.

За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 20 пешеходци, а един водач на автомобил е наказан за отнемане предимството на пешеходец.

Служителите, ангажирани с провеждането на първия етап от акция „Зима” на територията на Бургас – град, са проверили 100 водачи, като са санкционирали 16 от тях, шофирали неизправни МПС.

Акцията продължава с втори етап „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя”, която е насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо пешеходците.