Кметът Симитли Апостол Апостолов също се изказа срещу Ска Келер. Той публикува на сайта на общината своя позиция за посещението в региона на съпредседателката на „Зелените“ в Европейския парламент, пише "Труд".
Позицията на Апостол Апостолов:

Като основател на общинската организация на „Зелената партия“ през 90-те години, а по-късно и съучредител на „Партия на зелените“, искам да направя разликите между тогавашните истински зелени и сегашните комерсиално зелени. Тогава ние се борехме, специално в нашата община за изконните ценности. Ние се борехме за чист въздух, чиста природна среда, а не както сега „колегите“ – водени от комерсиални цели, пречат на икономическото развитие на държавата. Искам да подчертая, че тогава се борехме срещу мръсния въздух, срещу добива на уран в нашата община и срещнахме огромна подкрепа от цялата нация, ако щете и от цялата нация, ако щете и от цяла Европа и тогава успяхме да направим така, че да помогнем на обществото, като спряхме добива му. 

Така, водени от безкористни цели, помогнахме малко или много канцерогенните заболявания да намалеят драстично. В момента какво се случва? Случва се това, че едни псевдо зелени хорица, чиято главна цел е да спрат икономическото развитие на България, не се стъпвали в Пирин, а се показват в телевизионните предавания, а по никакъв начин не могат да си представят за какво се борят живеещите тук. Хората, които са най-заинтересовани Пирин да остане в сегашното си състояние, сме ние – живущите тук.

Дебело искам да подчертая, че над 50% от територията на община Симитли се намира в Пирин планина и ние, хората, които обичаме родното място, няма да позволим да се посегне с лоша ръка на величието й и да бъде покровителствана от външни интереси. Тези, които пречат да се развива туризмът, ски зоните, като госпожа Ска Келер, която е дошла от Европейския парламент, явно е поредната кукла на конци, на изкористеното зелено движение през последните години. Интересно е защо Келер се опитва да пречи на развитието на туристическа България, а не на Австрия, Германия и други? За мен не е нормално тази дама да има вмешателство в нашата страна. От пресофиса на Келер съобщиха по-рано днес, че тя идва у нас като политическо лице от еврозелените.

Келер обяви, че Брюксел е с протестърите и ги подкрепя. Всъщност евроинституциите няма какво да подкрепят, тъй като „зелените“ вече бяха изобличени, че твърденията им са пълна лъжа. Интересно е защо когато обикаляте из Пирин, не се срещнете с местното население и не чуете гласа на хората, на които им пука за Пирин, а отидохте при едни самозаселили се абсолютно извън всякакви закони рафтингари, които подобно на настаняването си, направиха и незаконен рафтинг център и живеят и се издържат на гърба на местното население. Призовавам госпожа Келер да се срещне с хората, които живеят тук, а не с нарушителите на закона