„Ще стигна до Страсбург, ако трябва, но няма да оставя така нещата. Синът ми е със страшни болки след претърпяна операция на носа. По епикриза в четвъртък трябваше да му извадят конците, но до този момент от затвора не са предприели нищо”, оплака се Мария Господинова, майка на Цветан Господинов.
Името на Цветан Господинов-Батмана излезе в публичното пространство след арестите за палежите на колите на шефа на затвора Божил Иванов и коменданта на мястото за лишени от свобода Стефан Георгиев. Батмана се превърна в основен свидетел по случая, след като посочи кои са извършителите на палежа. На 8 март обаче той бе пребит, докато бе пуснат в отпуск по семейни причини. Тогава Батмана постъпи в болница с потрошен нос и крайници, съобщава „Марица“.
 
„Той може да е лишен от свобода, но не може да се гаврят със здравето му. Аз не искам нищо друго от затвора освен да го заведат в болницата или да повикат лекар да му извади конците, заяви майката на Цветан. Тя разказа, че е правила опит да влезе в контакт с ръководството, че е уведомила прократурата, но до момента няма никакъв резултат.
 
„Пребиха го за това, че стана свидетел, а за благодарност получи това”, заяви възмутена Мария. И обясни, че синът ѝ е на обезболяващи и настанен в обща килия, а не в стационар или болница.
 
„В понеделник ще занимая всички институции. Ако синът ми не получи нормално човешко отношение, ще стигна и до Страсбург“, закани се Мария.
 
Шефът на Пловдивския затвор Божил Иванов заяви, че в момента не е на работа. „Не знам какво му е на Батмана. Докато аз бях там, му нямаше нищо”, бе лаконичният коментар на Божил Иванов.