Шофьор на тежкотоварен камион за международни превози се страхува за живота си, след като тази сутрин личният му автомобил беше запален до дома му в Благоевград. Това не е първият опит за сплашване на 56-годишния Емил Илчев. 
"На 1 май някой ми беше изпочупил с бухалка стъклото и ми беше срязал гумите на колата. Това беше сигнал, че ще ми се случи нещо по-голямо", заяви той пред БНР.

Той сподели, че от няколко месеца има сериозни проблеми с бившия си работодател, за решаването на които е сигнализирал Инспекцията по труда. При направената проверка инспекторите констатирали нарушения на трудовото законодателство - неизплатени възнаграждения, командировки и непризнаване на направени разходи по вина на работодателя заради техническа неизправност на камиона.

Шофьорът твърди, че собственикът на фирмата му е нанесъл и побой. След запалването на личния му автомобил, той е подал жалба в полицията, в която е изложил своите съмнения, като е заявил, че се страхува за живота си: "Оттогава заживях в страх. Смятам да напусна България", каза той.