Това е сандвич с "лютеница и сирене" от безплатната закуска, която се полага на нашите деца в училище! Нямам думи! Това написа във Фейсбук Ивелина Томова и публикува снимка, на която се вижда тук-таме лютеница и малко сиренце.
Не е за вярване, пишат под поста коментиращи. По думите им опаковката със сигурност излиза по-скъпо, отколкото самата закуска на децата.
 
Други пък се възмущават, че законът изисква децата да бъдат хранени със здравословни продукти, а им пробутват боклуци.
 
Според потребител на социалната мрежа проблемът идва от това, че се избират фирми, които предлагат най-ниска цена. Затова и директорите твърдели: Като е безплатно, какво искате? Да спрат ли безплатните закуски?
 
В случая не е ясно кое е по-добре: родителите да приготвят на децата си храна според предпочитанията и възможностите си, или да разчитат на подобни подаяния от хора, които сами са участвали в обществената поръчка. Тук само ножът е избърсан от филията, а за сиренето само е загатнато, твърди друг коментиращ.
 
Проблемът явно не е само в това училище, тъй като и други родители публикуваха подобни снимки. Всички посочват, че сандвичите са произведени от варненска фирма.