Попълнете търсена ключова дума или фраза

Наемат роми в детските градини в Търговище

https://blitz.bg/obshtestvo/regioni/naemat-romi-v-detskite-gradini-v-trgovishche_news656847.html Blitz.bg Търговище, България 12 Февр. 2019, 18:42 1051 прочита 0 коментара

Педагози от ромски произход ще бъдат наемани на работа в детски градини в Търговище. Целта - освен подкрепа за местните деца, и шанс за професионално развитие на младежи от малцинствата, информира Нова тв.

В тази инициатива партньор на Клуба на нестопанските организации e една детска градина в града, където бъдещите педагози ще могат да получат практическа подготовка, да карат своите стажове и да реализират доброволчески инициативи.

„Минахме през няколко етапа, като първият беше да издирим тези младежи, които са високо мотивирани да учат. След това минахме през едно обучение, което се състоя в София, за да разберат те какво се очаква от тях. В момента ги записахме на допълнителни курсове, които ще им дадат една добра подготовка за държавни и зрелостни изпити. С нетърпение очакваме да дойде моментът в който те да разберат дали са приети в съответните ВУЗ-ове, в които ще кандидатстват. Вярвам, че нашият проект ще бъде един добър модел за интеграция на бъдещите поколения от местната общност”, коментира Мирослава Маджарова, ментор на „Програма за подкрепа на ромски педагози“.

Членовете на клуба на НПО в момента  работят с петима дванадесетокласници, на които им предстои да продължат образованието си във висши учебни заведения. Провеждат се периодични срещи с участниците в Програмата за подкрепа на ромски педагози, както и с техните родители.

Четирима зрелостници ще участват в допълнителни курсове по Български език и литература с цел обогатяване на знанията си и по-добро представяне на зрелостните и кандидат-студентски изпити. След успешно представяне на младежите са предвидени и покриване на семестриалните такси по време на следването им.

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам