Водач с 2,17 промила алкохол е причинил пътно произшествие на изхода на град Котел в посока село Градец, пише kotelnews.com. При произшествието е пострадал 35-годишен мъж, който е настанен за лечение в болнично заведение в град Сливен, без опасност за живота.

Инцидентът е станал около 22,40 часа на 12 август. Лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от водач на 47-години от град Котел, при навлизане в насрещната пътна лента, се е ударил челно с лек автомобил „Мерцедес Ванео“, управляван от водач на 58 години от Омуртаг.

При произшествието е пострадал 35-годишен мъж, пътник в лекия автомобил „Мерцедес“, който е получил комоцио. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място от полицейските служители, на 47-годишния водач на лекия автомобил „Фолксваген“ е отчела 2,17 промила.

Той е отведен в РУ-Котел и задържан за 24 часа. Пробата за алкохол на другия водач е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство. Това е официалната информация от бюлетина на Областната дирекция на МВР-Сливен.

Пристигналите близки и родственици на пострадалите от Омуртаг, яростно заклеймяваха безотговорното поведение на водача. Разбирайки, че е употребил алкохол, те го наричаха “убиец”.

 

 

 

 

 

 

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!