Читател на Varna24.bg изпрати снимка, направена, докато шофира по натоварен път край Варна. Той изрази силното си възмущение от факта, че млада майка шофира, докато държи в скута си невръстното си дете.

Публикуваме коментара му без редакторска намеса:

"Шофирах в почивните дни извън града и около Константиново се загледах в автомобила пред мен, направи ми ми впечатление, че една малка главица се кокори в огледалото. Карах близо 20 минути след този автомобил, провокиран от любопитство какво де случва.

Пътят никак не е безопасен, има и много завои. В удобен момент изпреварих колата пред мен, за да се убедя, че очите не ме лъжат. Позволих си да снимам, защото бях потресен как някой може да рискува по толкова безразсъден начин да шофира с малко дете в скута.

Всички знаем колко непредвидими и пъргави са малчуганите, за секунда може да отклони вниманието на майката и не ми се мисли какво може да се случи в подобна ситуация. Дамата зад волана, след като видя, че я снимам, премести детето до себе си в детското кошче.

Не изключвам варианта майката да е била загрижена, ако детето е имало нужда от специално внимание, да го гушка и утешава, но мисля, че би могла да отбие от пътя и да направи това, вместо да рискува нейния животи този на детето си по този начин", коментира варненецът.