Възможно е пациентът, който е внесъл заразата в сливенската болница „Хаджи Димитър“, да е от ромския квартал "Надежда". Това потвърди кметът на Сливен Стефан Радев пред БНТ. 

Все още не е ясно какви са резултатите от 15-те проби на медици, които се очакваха. Това ще стане ясно в 8 часа, когато бъдат съобщени данните от Националния оперативен щаб. 


Голяма мистерия с последния заразен с К-19 в Сливен

8 медици от Сливен са заразени. Седем от тях са от Гастроентерологичното отделение на МБАЛ „Хаджи Димитър“ в града на 100-те войводи.

„Стабилно е състоянието на заразените медици. Няма нито един, който да е в тежко състояние. Много е вероятно част от тях да бъдат освободени за домашно лечение, след като се направят изследвания. Очаквам по-добри резултати“, заяви Стефан Радев. 

Отрицателна е пробата на общинската служителка, която е била контактна с медиците, добави той.

„Най-добре е болницата да затвори врати за няколко дни, за да бъде направена цялостна дезинфекция на всички отделения, да бъдат тествани служителите, за да продължи работа при спокойствие на пациентите и на работещите в нея, каза още градоначалникът. 

Междувременно стана известно, че Инфекциозното отделение на болницата в Ямбол е затворено за дезинфекция заради заразени медици. Вероятно за две седмици пациентите ще бъдат насочвани към други болници. 

Както БЛИЦ съобщи, вчера в Сливен бяха регистрирани рекордните 9 случая на коронавирус. 8 от тях са медицински персонал, като 7 са от едно и също отделение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!