Сред 32-та новозаразени с COVID-19 за последното денонощие на територията на област Хасково са двама гимназиални преподаватели, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Положителен за инфекцията е учител в езиковата гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково, който е преподавал за последно в петък, вследствие на което под карантина са били поставени два девети класа.


Заразена вдовица на починал от К-19 в Хасково роди и изпълни предсмъртното желание на съпруга си за име на бебето

Другият учител с положителен тест е от природоматематическа гимназия "Иван Вазов" Димитровград. Учителката е преподавала на сборни групи от единадесетте класове, поради което под карантина са били поставени 32 ученици.

Един от положителните е санитар от персонала в МБАЛ-Хасково, допълват още от щаба. Двама са починалите с коронавирусна инфекция - мъж на 41 години с хронично белодробно заболяване от община Хасково и жена на 68 години с онкологично заболяване от община Хасково.

В същото време PCR-тестът на новородено момиченце от жена с COVID-19 в хасковската болница е дал отрицателен резултат.

Така според обобщената справка потвърдените в област Хасково към днешна дата случаи са 566. Общо хоспитализираните лица са 67. На домашно лечение са 187 човека, починали са 38, а напълно излекувани са 274 човека.