Мъж на 42 г. беше убит жестоко заради няколко кочана царевица. Както БЛИЦ писа трагедията се разиграла на 13 септември в монтанското село Мокреш, община Вълчедръм.


Около 20.30 ч. между жертвата и 32-годишния убиец се развихрил скандал, който прераснал в бой. Семействата и на двамата били пуснати от арендатор в ожъната нива, за да си съберат от царевицата, която е останала.

Децата на единия обаче навлезли в “територията” на другия и взели няколко кочана от чуждата купчинка. Това вбесило по-младия мъж и той рипнал на бой. По време на скандала нападателят ударил с дървен кол по главата жертвата и счупил черепа й. 42-годишният мъж изпаднал в кома и бил откаран в ломската болница с опасност за живота. Вчера сутринта той починал без да дойде в съзнание, уточнява "Труд".

Полицията е иззела оръжието на убийството и други веществени доказателства. Разпитани са били свидетели, присъствали на трагедията. И жертвата, и убиецът са криминално проявени, лежали са и в затвора. 32-годишният мъж е арестуван, ще му бъде поискана мярка за задържане за 72 часа.
Очаква се да му бъде повдигнато обвинение за умишлено убийство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!